Ligging en omgeving

Ligging en omgeving van ons huisje

Het tweepersoons huisje ‘koraal’ ligt op een steenworp afstand (van 2 – 10 minuten lopen) afstand van bos, duinen, Noordzeestrand én het gezellige centrum van badplaats De Koog. In het dorp vindt u leuke winkeltjes ,verschillende restaurants , cafés en heerlijke(verwarmde) terrasjes. Al uw wensen in de omgeving : rust, ruimte, natuur, uitgaan, winkelen, uit eten. Huisje ‘koraal’ ligt achter een woonhuis in een rustige straat. Aan het einde van de straat begint het bos. Het Huisje heeft een eigen ingang en parkeerplaats en een kleine fietsen berging.

Wat is er te doen in de omgeving

Op het eiland kunt u ook leuke dingen ondernemen zoals:

de vuurtoeren beklimmen.

Texels musea :

  • Kaap Skill
  • Ecomare
  • Schipbreuk en juttersmuseum Flora
  •  Walvisvaarders huisje

een bezoek aan de Texelse Bierbrouwerij

Kaasboerderij Wezenspyk

Lammetjes knuffelen

een rit door de prachtige natuurgebieden De Nederlanden , de Muy en de slufter met de Jan Plezier.

Fietsen

U kunt op het eiland ook lekker fietsen zoals b.v. Jan Wolkers Fietsroute

Eierland Thijsse Route

Deze fietsroute is een eerbetoon aan de man die zo belangrijk is geweest voor Texel.
Als je start in De Koog kom je om te beginnen langs een eendenkooi die nog steeds in gebruik is. De route gaat verder over een oude waddendijk en dan de polder in langs reservaat Waal en Burg.
Tussen de dorpen De Waal en Oosterend gaat de route over kleine wegen door het oude land van Texel. . Je vindt hier ook de kenmerkende tuinwallen. Dit zijn begroeide aarden wallen die vroeger als perceelscheiding dienden.
Bij de Oostkaap bereik je de Waddenzeedijk die je helemaal volgt tot aan de vuurtoren. Je buigt daar linksaf richting de Slufter. Dit gebied komt bij storm helemaal onder water te staan waardoor er een unieke plantenwereld te vinden is. Daarna ga je al weer snel richting eindpunt De Koog en ben je waarschijnlijk onder de indruk van het prachtige eiland.